Zorg voor je Henna Bridal

Henna Mehndi kan het beste 2-3 dagen voor het evenement worden gedaan, in tegenstelling tot het idee dat het een dag voor het evenement moet worden gedaan. Mehendi henna bereikt zijn maximale kleur ongeveer 5 uur na verwijdering.

Goed om te weten

Enkele belangrijke stappen om een goede kleur te krijgen: Vraag de artiest of ze hun eigen mehendi mengen of kant-en-klare kegels meenemen. Kant en klare henna cones zitten meestal vol met chemicaliën en de kleur kan onvoorspelbaar zijn. Als de artiest zijn eigen henna mengt, zorg er dan voor dat je alleen hun instructies volgt, omdat ze weten wat het beste werkt om een donkere kleur te krijgen. Bruids henna-pasta moet minimaal 3 uur aanstaan. Als het overdag wordt gedaan, kan de bruid het ‘s nachts uitdoen. Een citroen-suikeroplossing moet 2-3 keer worden aangebracht. Als dit overdreven is, kan dit soms leiden tot verpesten van het design. Als de mehendi henna ‘s avonds klaar is, vraag ik de bruid voordat ze gaat slapen om het ontwerp als een mummie in toiletpapier te wikkelen. Old school overtuiging is dat mehendi in plastic zakken moet worden gewikkeld. Dit is NIET WAAR! Met plastic om de handen en voeten gewikkeld is er geen luchtcirculatie en hierdoor komt er veel vocht vrij wat het ontwerp kan verpesten. Toiletpapier laat de lucht circuleren en het geeft de bruid ook een veilig gevoel dat het ontwerp niet over de lakens zal vallen.

Warmte helpt met henna

Als de bruid het snel koud krijgt, is het raadzaam om in een warme ruimte te gaan zitten om haar henna te laten doen. Henna verlaagt de lichaamstemperatuur en zorgt voor een comfortabele sfeer. De warmte helpt de henna ook sneller te drogen en er is minder kans op ongelukken. Hoe meer warmte je je henna geeft, hoe donkerder hij wordt.

Afschrapen van henna in plaats van wassen

Wanneer de henna is verwijderd, mag deze niet worden gewassen maar worden afgeschraapt. Eenmaal afgeschraapt, doe wat citroensap en masseer het zachtjes over het ontwerp. Dit verwijdert alle plakkerigheid van de citroensuiker. Dit kun je wegvegen met keukenpapier. Houd de henna minimaal 2-3 uur uit de buurt van water nadat deze is afgeschraapt. Onthoud: handpalmen worden het donkerst in vergelijking met armen en voeten. Als de kwaliteit van de henna niet goed is, krijgt je henna, zelfs met alle bovenstaande instructies, geen optimale kleur. Voor een prachtig ontwerp is het altijd goed om een gerenommeerde artiest in te huren die hun eigen henna mixt en je door een goed proces van nazorg leidt.

Wij gebruiken cookies en daarmee vergelijkbare technieken om de gebruiksvriendelijkheid van onze website te analyseren, social media koppelingen beschikbaar te stellen en jou te voorzien van gepersonaliseerde content en advertenties. Door op ‘’akkoord’’ te klikken ga je hiermee akkoord.