Arabische Henna-ontwerpen

Er zijn verschillende ontwerpen in de Marokkaanse cultuur. Je hebt 2 veel voorkomende soorten genaamd Fessi & Mehendi

Fessi
Dit type ontwerp heet “Fessi” wat is geïnspireerd op traditionele symbolen en patronen. Het is een elegante ontwerp waar diamantvormen heel aanwezig zijn. Het is een zeer ingewikkeld proces om dit symmetrisch uit te voeren. Beiden handen moeten exact hetzelfde zijn wat veel focus vergt.

Fessi henna ontwerpen lijken veel op westerse tribale tattoo-kunsten vanwege hun lijnen, geometrische rondingen en eigenzinnige esthetiek.

Mehendi
Dit ontwerp wordt Mehendi genoemd in de Arabische cultuur. Zoals de naam al doet vermoeden, vindt dit type zijn oorsprong in de Arabische wereld. Dit henna ontwerp is enorm anders dan zijn Indiase tegenhanger. Arabische mehendi-ontwerpen die meer verspreid zijn, hebben grotendeels cashew patronen en veel schaduw.

Wij gebruiken cookies en daarmee vergelijkbare technieken om de gebruiksvriendelijkheid van onze website te analyseren, social media koppelingen beschikbaar te stellen en jou te voorzien van gepersonaliseerde content en advertenties. Door op ‘’akkoord’’ te klikken ga je hiermee akkoord.